Går du i valptankar?  

Funderar du på att köpa en valp? Då finns det mycket som man behöver tänka på. De flesta tänker att de kommer få hem en söt och charmig liten familjemedlem och att det kommer att vara en period full av rosor. Ofta kan man bli förvånad när ens nya lilla vän visar sig vara ett litet monster. Valpar är inte rumsrena när Sleeping dog puppy is tired and dreamsde kommer hem till den nya familjen och de kan inte kontrollera sin blåsa innan dess att de är sex månader gamla. Detta är någonting man måste träna den, dessutom har den sylvassa tänder som kliar. Det gör att den behöver ben att tugga på så att inte husses eller mattes händer blir utsatta.

 

En valp behöver uppfostras och tränas för att den ska bli en trivsam hund att vara med. Du behöver sätta regler för din nya familjemedlem, annars är det lätt hänt att den tar saken i egna tassar och bestämmer själv vad den vill göra. Vilket inte alltid är förenligt med familjens intressen. Man behöver vara beredd på att det är mycket jobb med en valp, samtidigt som valpen är väldigt formbar. När valpen är liten kan du få den att bli nästan så som du vill ha den. Ha dock i åtanke att alla hundar är olika och har olika personligheter. Därför bör du inte tro att en hund kommer att bli precis så som du vill ha den, det är helt enkelt egna små varelser med egna personligheter och egna liv. För många är det lätt att förälska sig i den lilla valpen, men man behöver vara förberedd på att det kommer att ta mycket tid och man behöver träna valpen på allt från att vara ensam hemma till att bli rumsren.

 

Dessutom behöver man socialisera den och lära den vad den får och inte får tugga på. Det finns många olika raser att välja mellan och det är viktigt att man läser in sig på den ras som man är intresserad av för att kunna ge den en trygg start i livet, det är även viktigt att man inser att rasen inte är det enda som spelar roll. Även ditt ledarskap är viktigt. Här kan du läsa mer om praktiska råd för dig som vill köpa valp skk.