Omplaceringshund  

Det finns många hundar som är i behov av ett nytt hem, detta kan som exempel vara gatuhundar eller hundar som av olika anledningar inte kan vara kvar hos sina familjer. De kan vara hotade av avlivning om de inte får någon som kan ta hand om dem även om de i övrigt är friska hundar som dessutom är mycket Lying luppy, german pinterstabila. En del hundar kan behöva en del träning för att de ska fungera i sina nya familjer. Många omplaceringshundar är mycket fina hundar som är mycket tacksamma över att ha fått kommit till ett nytt hem.

 

När man funderar på att skaffa en hund så är omplaceringshundar ett mycket bra alternativ, detta är speciellt lämpligt om man inte vill ha en valp. Man kan höra av sig till olika organisationer för till exempel gatuhundar och kolla på omplaceringssidor. På så sätt kan man hitta en hund som är perfekt för en samtidigt som hunden får en chans till ett nytt liv. Många hundar avlivas helt i onödan och detta kan undvikas om fler väljer att ta en omplaceringshund istället för en valp. Man kan vända sig till djurhem när man vill bjuda in en ny familjemedlem i sitt liv, ibland har de även valpar som har fötts på gatan om man skulle vilja ha en valp men trots det hjälpa en utsatt hund.

 

Man kan ofta anmäla sitt intresse för en omplaceringshund eller till och med en räddningshund innan dess att det finns en hund som behöver ett hem, man kan även testa på att agera jourhem för hundar som behöver nytt hem och det kan handla om att de till exempel har råkat illa ut eller blivit omhändertagna och akut behöver en plats att vara på. Det är viktigt att man inser när man adopterar en hund eller köper en valp att man kan ge hunden ett liv genom hela livet.

Inga hundar bör bli tvingade att omplaceras och de bör alltid ha en självklar plats i flocken, därför är det ett stort beslut att köpa en hund. Du kan läsa mer om omplaceringshundar genom att gå in på hundstallet, där kan du även hitta omplaceringshundar.