Stort ansvar med hund  

De flesta som har en hund är medvetna om vilket stort ansvar det är att ta hand om ett annat liv utöver ens eget, trots det är hundar en självklar del i mångas vardag och det är många som aldrig kan tänka sig ett liv utan en hund. Hunden är helt enkelt en mycket lojal vän och följeslagare som är en naturlig del av familjen och vardagen, många arbetar med sina hundaMan posing with his dogs (Great Dane, Shih Tzu, Chihuahua)r och låter dem följa med vart de än går. Sen finns det de som endast har sina hundar som sällskapshundar. Det är bevisat att människor mår bra av att vara i närheten av hundar och djur kan till exempel ha en lugnande effekt på de som är sjuka.

 

Hundar är även en otroligt viktig del för vissa när de vill få sina vardagar att fungera, det finns ledarhundar och servicehundar som har olika uppgifter för att hjälpa till i en människas vardag och i vissa fall till och med rädda människans liv om det blir nödvändigt. Hundar är helt enkelt en mycket viktig del av det svenska samhället och kommer att förbli det. Det är dessutom mycket socialt att ha hund, många som har hundar deltar med dem i olika hundsporter som till exempel agility, spårning eller utställning. Hundar är ett intresse som förenar människor över hela världen och kärleken till dessa fyrbenta djur tycks aldrig ta slut.

 

Hundar behöver träning och aktivering och det är viktigt för att de ska små bra, tvärtemot vad många tror så behöver inte små hundar mindre motion än stora hundar och innan dess att du köper en hund är det bra om du har planerat hur du ska få det att gå ihop i vardagen. Det är en fördel om man har ett intresse för att börja syssla med någon typ av hundsport när man skaffar en vovve, då ser man till att den kommer att få den motion den behöver och dessutom får den socialisering genom att träffa andra vovvar. Du kan läsa mer om hundsporter och vilken sport som passar dig och din hund genom att gå in på skk, där hittar du massa information.