Sommarläger med hund

På sommaren är det många som har lite extra tid över för att träna med sina hundar. Vädret är, för det mesta, bättre och man har mer tid och energi. Den som har hund och brukar träna med denna vet att det kan vara både tidskrävande och ta mycket energi att träna med hundarna. Vissa hundar behöver mycket motion och alla hundar behöver utmanas intellektuellt emellanåt. Att träna hunden genom att lära den tricks är lika ansträngande för hunden som fysiskt träning är sägs det. Gör träningen till en vana som ni båda mår bra av.

På sommaren kan det vara klokt att åka bort ett tag, få miljöombyte och inte störas av en massa andra moment som man behöver göra hemma. Det kan vara allt från att städa till att köra och lämna barn på träningar och så vidare. Om man också valt att flytta på sommaren så kan det vara klokt att beställa Flyttstädning Kristianstad så att man slipper göra grovjobbet på sin semester. Istället kan man välja att åka på läger tillsammans med sin hund och utvecklas tillsammans. Det finns speciella hundläger på sommaren.

Glad hund i snön

På sommarläger kan man välja om man vill fokusera på intellektuell eller fysisk träning. Vanligtvis väljer man det som man själv känner att man har svårt med. Om man tycker att man är ganska bra på båda bitarna kan man välja en kombination av dem båda för att bli bättre. Just motion är något som vi människor inte får tillräckligt av längre eftersom man sitter så mycket på jobben.

Utvecklas tillsammans

Hunden är människans bästa vän sägs det. Och det är nog något som alla hundägare kan hålla med om. Att få ta tid på sommaren och bara fokusera på er två är väldigt givande och det kommer kännas att ni båda två växer samtidigt som er relation kommer bli starkare. Det är väldigt bra för den som bor i staden att välja ett läger som är ute i naturen eftersom hundar behöver komma bort från staden då och då.

Hundar som springer på stranden

Det finns dock vissa saker som man ska komma ihåg om man bor inne i stan med hund. Det är färre fästingar i parker i stan och på trottoarer existerar de inte alls. Tänk på att skydda din hund mot dessa parasiter som är otroligt farliga för hundens hälsa.

När du vaccinerar hunden, droppar fästingmedel i nacken på den eller liknande så skyddar du hunden mot sommarens faror. Det är bättre att vara försiktig än att senare behöva låta hunden genomgå behandlingar. I dagsläget finns det fästingar som är så pass farliga att de till och med kan ta död på hunden. Annars är hjärnhinneinflammation en vanlig sjukdom som fästingar ger. Du kan märka på din hund om den har drabbats om den tappar balansen och uppför sig annorlunda. Dessvärre är det inte alla gånger man märker dessa sjukdomar förrän det är för sent.