Semestera med hundar

Young woman taking her dog for a walk on the beachAtt semestra med hund kan vara omständligt och jobbigt eller avslappnande och helt underbart. Det hela beror på hur du lägger upp semestern. Om du väljer bort långa flygresor med krångliga tullregler och istället siktar in dig på att stanna i Sverige kommer såväl du som din hund att få en mer avkopplad semester. Ni kan fokusera på promenader i naturen och att låta lugna dagar passera helt utan stress. Och det finns en del saker du kan göra för att skapa den perfekta semestern för dig och hunden. Läs nedanför och få lite idéer!

Svampplockning med hund

Att gå på skogspromenader är en naturlig del av varje hundägares vardag men har du tänkt på att din hund även kan göra nytta när ni är ute? Prova att Ta med hunden och plocka svamp så kommer du upptäcka en helt ny värld. De allra flesta hundar kan lära sig att hitta svamp och din hund kommer snabbt att utklassa dig totalt i att upptäcka gömda svampställen. Att träna upp hunden är lätt. Du behöver bara hjälpa den att koppla samman svampen med någonting positivt som att få godis eller en favoritleksak. Både du och hunden kommer gilla detta tillskott till promenaderna!

Skapa ditt och hundens drömställe

Istället för att lägga hela semesterkassan på en lång och tröttsam flygresa kan du investera pengarna i något du kan dra nytta av när du vill i många år framåt. Det har blivit väldigt populärt att sätta upp ett attefallshus vid sommarstugan. Perfekt för den som gärna vill umgås med folk på sommaren men ogärna vill åka bil mellan olika sommarställen. Med Attefallshuset får du extra sovplatser och kan bjuda in hela släkten för ett besök samtidigt som du och hunden behåller närheten till skog och mark. Skapa ditt och hundens drömställe med gott om plats och naturen precis runt hörnet.